lunes, 4 de mayo de 2015

Material

Pilotes 

Hi ha diversos tipus de pilota segons la modalitat:

  • Pilota de badana: Esta pilota té una coberta de pell de vedella i està farcida de borra, una llana de poc valor. S'usa pel seu escàs preu en partides d'aficionats i en partides en el carrer i per la seua lleugeresa per a l'entrenament de jóvens. Té un pes màxim de 39 g i un diàmetre màxim de 38 mm. 


  • Pilota de drap: Esta pilota té un centre de borra i esta recoberta per tires de drap. És utilitzada en la modalitat de galotxetes i compta amb un pes d'entre 50 i 96 g i un diàmetre de 6 o 7 cm. 

  • Pilota de vaqueta: està formada per huit triangles de pell de collons de bou cosits entre si i farcida de borra per a aconseguir el pes oficial que té la modalitat d'adults és d'entre 40 i 42 g i un diàmetre de 42 mm. Són fabricades de manera artesanal i per tant són molt apreciades tenint un preu molt elevat de com a mínim 30 euros. S'utilitza en la modalitat d'escala i corda, raspall i galotxa. 

  • Pilota de Tec: Està composta d'un nucli de fusta recobert de borra i forrada amb pell de cabra. S'utilitza per al frontó valencià i té un pes d'entre 36 i 50 g i unes dimensions d'entre 40 i 50 mm de diàmetre.


Guants 

S'utilitzen per a protegir les mans a l'hora de colpejar la pilota. Són de pell de corder i no cobrixen els dits. Estan formats per un triangle de pell destinat a cobrir la palma de la mà comptant amb una subjecció a l'altura dels nucs. Per a subjectar-los se'ls lliguen a la mà amb un parell de cordes enllaçades. A causa de la seua lleugeresa no oferixen prou protecció pel que normalment s'afigen naips, planxes d'acer o esponges davall d'ells cobrint-los posteriorment amb esparadrap. Generalment esta protecció s'utilitza també en els dedos. O bé es poden usar els guants de la bici o fer-los manualment, amb cartó o amb cartes, després reforçat amb esparadrap, reforçalos bé perquè "Al suar s'estropejen".

Didals 

Els didals s'utilitzen per a jugar a raspall. Estan fabricats amb pell o intestí de porc. Per a col·locar-los s'afig un poc de cotó per a ajustar la forma del didal a la del dit. També es poden fer manualment amb esparadrap i cartes.

No hay comentarios:

Publicar un comentario