lunes, 4 de mayo de 2015

Instal·lacions

La pilota Valenciana pot disputar-se en diferents llocs.

Trinquet: Sense cap dubte és la pista més característica d'este esport. És un recinte tancat de forma rectangular d'entre quaranta i seixanta o metres de llarg i entre nou i onze d'ample. Les dos parets més llargues, denominades muralles, tenen una altura semblant a l'ample del recinte. Una de les dos muralles compta amb un element singular, l'escala. Esta escala consta de quatre escalons dels quals el primer és més alt que la resta, comptant amb una altura d'un metre aproximadament i un ample d'entre dos metres i mig i tres. Estos escalons són aprofitats pel públic per a assentar-se i presenciar la partida.


Carrer: Tradicionalment s'han disputat partides en el carrer. Este carrer devia de ser plana i comptava amb unes dimensions un poc menors que les d'un trinquet. Amb l'augment de la circulació es va dificultar esta pràctica pel que s'han construït diversos carrers artificials entre altres en les localitats de Serra (València) , Alfarp, Montserrat, Torrent, Beniparrell, L'Eliana, Meliana, Foios, Albuixech, Xirivella, Calp o Benidorm.

Frontó: De característiques semblants al frontó basc o al de frontenis però amb una longitud menor (reglamentàriament entre 20 i 30 m de llarg) està guanyant popularitat en els últims temps degut a la dificultat de disputar partides en el carrer o en els trinquets.

Galotxeta: Este recinte de vint metres de llarg per tres i mig d'ample s'utilitza per a jugar la modalitat de "Galotxetes" en la localitat de Monòver. Compta amb una corda central destensada i quatre calaixos en els cantons del recinte.

No hay comentarios:

Publicar un comentario